4 sposoby na oszczędzanie w restauracji.

Opublikowano: 23.04.2015

Szukasz nowych sposobów na zmniejszenie kosztów i przyciągnięcie nowych klientów? Poza najczęściej wykorzystywanymi radami na temat oszczędzania energii elektrycznej, wody czy gazu, zobacz jakie oszczędności  można szukać też gdzie indziej. Oto 4 sposoby dzięki którym zmniejszysz koszty lub ryzyko wystąpienia strat w swoim lokalu.
 

1. Cyfryzacja

Upewnij się, że strona internetowa lokalu jest zawsze aktualna oraz, że jest dostosowana do urządzeń mobilnych, a menu jest czytelne i usytuowane w widocznym miejscu.
Najlepiej gdy sama strona będzie, też zintegrowana z systemem zamówień online i rezerwacji stolików.
Takie unowocześnienia pozwolą Ci zaoszczędzić na niezrealizowanych zamówieniach, z uwagi na minimalizacje ryzyka wystąpienia takiego, oraz ustrzec się błędów ludzkich.

[BLOG-CTA]
 

2. Ubezpiecz się!

Ogromna większość ludzi w naszym kraju jest ubezpieczona na życie, jednak dla właściciela restauracji jest to niewystarczające. Jeżeli w wyniku nieoczekiwanego wypadku będziesz niezdolny do pracy przez jakiś czas są spore szanse, że Twój interes zacznie podupadać. Dlatego właśnie lepiej się ubezpieczyć i uchronić od strat.
 

3. Konto pomocnicze.

Notuj wielkość sprzedaży według dat, uwzględniając koszty, oszczędności, koszty personelu i zakupy nowego sprzętu, dzięki temu w ciągu roku będziesz widział kiedy następuje okres stagnacji.
Gdy w danym miesiącu osiągniesz znaczne zyski wpłać część na konto pomocnicze, pieniądze zaoszczędzone w ten sposób będą naprawdę pomocne w okresie zmniejszonego ruchu, oraz pozwolą trzymać się rocznej strategii rozwoju.
 

4. Zaopatrzenie.   

Gdy pracownicy pobierają coś z magazynów powinni odnotować to w specjalnie do tego przeznaczonym zeszycie. Pozwoli to na lepsze planowanie dostaw kolejnych partii surowców, a co za tym idzie zmniejszy koszty, oraz pozwoli uniknąć problemów związanych z brakiem składników co znacznie zwiększy komfort pracy Twoich pracowników.

Jeśli zaciekawił cię ten artykuł i chcesz dowiedzieć się w jaki sposób możesz jeszcze oszczędzać w restauracji przeczytaj też:

http://www.upmenu.com/blog/8-sposobow-na-nizsze-koszty-w-restauracji



Polecamy


Zamów prezentację UpMenu

Informujemy, iż Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Tastysoft Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź, KRS: 0000411725 , adres e-mail : kontakt@upmenu.com: a) Pana/Pani dane przetwarzane będą w celu realizacji Państwa prośby o kontakt w celu pdokonania prezentacji systemu UpMenu skierowane do Administratora danych. b) Pani/Pana dane zostaną udostępnione pracownikom i osobom upoważnionym przez Administratora jedynie w celu realizacji Państwa prośby o kontakt c) Pani/Pana dane przechowywane będą do momentu zakończenia prezentacji systemu i czynnosci informacyjnych z prezentacja powiązanych d) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych do innego administratora. e) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego sprawującego kontrolę nad legalnością i prawidłowością przetwarzania danych osobowych. f) Pani/Pana dane nie będą przekazywane poza obszar UE ani do żadnych organizacji międzynarodowych. g) Pani/Pana dane nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji.





Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book