3 nowe sposoby naliczania napiwków.

Opublikowano: 11.02.2015
Napiwki w restauracji to bardzo ważna rzecz, zwłaszcza, że to właśnie one mogą stanowić większą część pieniędzy jakie zarabiają kelnerzy. Często jednak problemem był chaotyczny sposób w jaki były one naliczane w trakcie płatności bezgotówkowych, co powodowało, że klienci niechętnie je dawali.

Rozwiązanie jak zwykle znaleźli restauratorzy z USA

1.Panel dotykowy

Sposób w jaki rozwiązano problem jest niezwykle prosty.
Polega on na wyświetleniu na urządzeniu do płatności z panelem dotykowym przycisków, ze 
z góry ustalonym procentem lub kwotom która po wybraniu przez klienta zostanie automatycznie doliczona do rachunku.

2.”DipJar”

„DipJar” czyli oddzielny terminal do płatności bezgotówkowych który pozwala klientom wpisać jakąkolwiek kwotę i zapłacić przy użyciu karty kredytowej.
Urządzenie można też ustawić tak, aby przy płatności ściągało z karty z góry określoną ilość pieniędzy np.: 10 złoty.

3. Bitcoin

Kolejnym ciekawym rozwiązaniem które pojawiło się na rynku gastronomicznym jest platforma która umożliwia wysyłanie napiwków za pomocą Bitcoin przez social media, e-mail lub Skype. 
Informacja o tym, że klient zostawił napiwek pokazuję się od razu na jego profilu.
Zaletą takiego rozwiązania jest to, że oprócz napiwków tworzy się wirusowy marketing lokalu o czym więcej można dowiedzieć się tutaj.

http://www.upmenu.com/blog/3-kroki-do-wirusowej-promocji-twojej-restauracji


A jakie rozwiązanie stosuje Twój lokal?



Polecamy


Zamów prezentację UpMenu

Informujemy, iż Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Tastysoft Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź, KRS: 0000411725 , adres e-mail : kontakt@upmenu.com: a) Pana/Pani dane przetwarzane będą w celu realizacji Państwa prośby o kontakt w celu pdokonania prezentacji systemu UpMenu skierowane do Administratora danych. b) Pani/Pana dane zostaną udostępnione pracownikom i osobom upoważnionym przez Administratora jedynie w celu realizacji Państwa prośby o kontakt c) Pani/Pana dane przechowywane będą do momentu zakończenia prezentacji systemu i czynnosci informacyjnych z prezentacja powiązanych d) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych do innego administratora. e) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego sprawującego kontrolę nad legalnością i prawidłowością przetwarzania danych osobowych. f) Pani/Pana dane nie będą przekazywane poza obszar UE ani do żadnych organizacji międzynarodowych. g) Pani/Pana dane nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji.





Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book