Tajemniczy klient pomaga w prowadzeniu własnej restauracji

Duża konkurencja i wysokie wymagania klientów zmuszają restauratorów do  refleksji.  Co zrobić, żeby utrzymać wysoki poziom usług i mieć kontrolę nad biznesem?


Prowadząc własną restaurację, łatwo zatracić obiektywizm i przeoczyć to, co naprawdę ważne. Niezależnie od kondycji finansowej Twojej restauracji, warto kontrolować, czy Twoje wyobrażenia o niej pokrywają się z rzeczywistością.

Co zrobić, żeby utrzymać wysoki poziom usług i mieć kontrolę nad biznesem? Wykorzystać metodę tajemniczego klienta, polegającą na przeprowadzeniu ukrytej obserwacji. Jakość jedzenia, obsługa klienta i czas oczekiwania - to główne obszary podlegające ocenie.

Tajemniczy klient bada standardy obsługi z punktu widzenia przeciętnego gościa. To jedna z lepszych metod weryfikacji jakości obsługi.Przed rozpoczęciem ustala się scenariusz. Krótkie wprowadzenie pomaga lepiej wcielić się w rolę klienta Twojej restauracji. Na rynku jest wiele firm, które świadczą tego typu usługi. Możesz skorzystać z ich oferty lub zaangażować znajomych.

Dlaczego warto to robić? Bo obiektywna, fachowa opinia może pomóc w prowadzeniu restauracji.


Jeżeli zainteresował Cię ten artykuł,   zapisz się na newsletter. Dzięki temu będziesz otrzymywał ciekawe materiały i poradniki dla restauracji. 


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book

\