Bezpłatny cykl szkoleń online dla restauracji

Najbliższe szkolenia

Minione szkolenia

Sukces restauracji z zamówieniami online. Przykłady z rynku

O tym, że UpMenu pomaga zorganizować sprzedaż online i zwiększać ilość zamówień opowiemy na przykładach polskich restauracji. Poznaj ich historie i przekonaj się, jak restauratorzy wykorzystują funkcje systemu aby budować lojalność klientów. Zarabiaj na zamówieniach online tak, jak nasi klienci!


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Dowiedz się, jak własne zamówienia online wpływają na liczbę dostaw w sieci restauracji.

Sprawdź, jakie działania prowadzą właściciele lokali nienależących do sieci.

Przekonaj się, jak zmiana systemu zamówień na UpMenu wpływa na wyniki firmy.

Poznaj historie prawdziwych restauracji, które działają z zamówieniami online!

Wykorzystaj działania, które naprawdę sprawdziły się na polskim rynku.

Zobacz, jak klienci UpMenu zwiększają swoje zyski!




Jak zarabiać na zamówieniach online w sieci restauracji? Szkolenie dla franczyzobiorców i franczyzodawców

Dzisiejszy rynek gastronomiczny stwarza zupełnie nowe możliwości rozwoju niż jeszcze kilka lat temu. Na szkoleniu wskażemy niektóre z nich, wykorzystując do tego zamówienia online. Pokażemy, jak franczyzobiorcy w sieci mogą generować znaczne oszczędności, a franczyzodawcy zwiększać konkurencyjność swoich sieci i generować dodatkowe przychody. Jeśli masz franczyzę restauracji lub jesteś właścicielem sieci, koniecznie weź udział w tym szkoleniu.


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Czy zamówienia online mogą wygenerować znaczne oszczędności dla swoich franczyzobiorców?

Jak poprawnie policzyć oszczędności i przychody z zamówień online? Otrzymasz gotowy wzór!

W jaki sposób zorganizować sprzedaż online w sieci restauracji?

Jak unikać najczęstszych błędów i pułapek przy organizacji zamówień online w sieci restauracji?

Czy dzięki zamówieniom online można zwiększyć konkurencyjność swojej sieci i wygenerować stałe dodatkowe przychody?

Chcesz poznać ciekawe przykłady z rynku? Pokażemy Ci, jak to robią inni!




Jak w 10 krokach zrujnować restaurację?

Odpowiednia promocja restauracji jest kluczowym czynnikiem warunkującym sukces biznesu. Mimo coraz większej świadomości restauratorów w tym temacie, wciąż jeszcze można spotkać kardynalne błędy, które nie tylko blokują rozwój lokalu, ale mogą też doprowadzić do jego upadku. Bazując na realnych przykładach pokażemy, jakich błędów w marketingu restauracji nie popełniać i w jaki sposób ich unikać, aby Twoja restauracja mogła zwiększyć generowane dla Ciebie zyski!


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Jakie są najczęstsze błędy marketingowe Polskich restauratorów?

Dlaczego Twoja restauracja powinna mieć własną stronę internetową?

Jak słaba jakość zdjęć świadczy o Twojej restauracji?

Po co budować lojalność wśród klientów?

Dlaczego nie powinieneś udostępniać tylko jednego rodzaju treści w mediach społecznościowych?

Co tracisz, kłócąc się z klientami w komentarzach na Facebooku?




Jak zbudować rentowny biznes na dowozach jedzenia?

Podczas szkolenia dowiesz się, w jaki sposób rozpocząć i zorganizować dostawy w Twojej restauracji tak, aby przyniosły Ci jak największy zysk. Podpowiemy, w jaki sposób zaplanować pracę zespołu i jaka jest optymalna wielkość strefy dostaw, co pozwoli Ci na zmniejszenie generowania dodatkowych kosztów dla Twojego biznesu. Przedyskutujemy, czy ustalanie minimalnej kwoty zamówienia w dostawie i pobieranie opłaty za dowóz jest dla Ciebie opłacalne, czy też może odstraszyć Twoich klientów.


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Jakie godziny wybrać, aby zrealizować jak najwięcej dostaw, przy najmniejszym koszcie?

Ilu dostawców zatrudnić, aby sprawnie obsłużyć zamówienia i nie przepłacić?

Jak określić strefę dostaw, aby zarobić najwięcej?

Wprowadzanie minimalnej kwoty zamówienia w dostawie - zwiększy, czy zmniejszy Twoje zyski?

Lepiej jest wybrać swoich dostawców, czy współpracować z zewnętrzną firmą? Co da Ci większe korzyści?

Czy opłaca się pobierać opłatę za dostawę? Jeśli tak, to jak wysoką, jeśli nie - dlaczego?




10 najskuteczniejszych działań marketingowych dla restauracji

Odpowiednia promocja restauracji to czynnik warunkujący sukces Twojego biznesu. Poznaj 10 najskuteczniejszych działań, które pomogą Ci dotrzeć do nowych klientów i zdobyć ich lojalność. Zobacz przykłady prawdziwych działań restauratorów, które przełożyły się na wzrost ilości i wartości zamówień. Przekonaj się, że strona internetowa jest Ci naprawdę potrzebna i sprawdź, jak ją wypromować w Internecie. Dowiedz się, jak efektywnie promować swoje produkty na Facebooku.


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Na co zwrócić uwagę przy promowaniu lokalu?

Jak zwiększać zyski dzięki odpowiedniej promocji lokalu?

Po co Ci strona internetowa lokalu i jak powinna wyglądać?

Jakie działania przynoszą najlepsze rezultaty?

W jaki sposób zbudować lojalność klientów, aby do Ciebie wracali?

Dlaczego warto promować restaurację w Internecie i ile możesz na tym zarobić?




Aplikacje mobilne dla restauracji - dlaczego warto?

W dzisiejszym świecie niezwykle istotne jest, by restauracja wpasowała się w ogólne trendy i zadbała o współczesnego klienta oraz jego potrzeby. Czy wiesz, że 50% ruchu w Internecie pochodzi z urządzeń mobilnych? Sprawdź, jak możesz na tym zarobić! Podczas webinarium dowiesz się, jakie korzyści niesie ze sobą posiadanie własnej aplikacji mobilnej Twojej restauracji. Podpowiemy, w jaki sposób możesz promować wśród swoich klientów zamawianie z niej i pokażemy, jak robią to inni!


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Co jest aplikacja mobilna i jak możesz na niej zarabiać?

Czym różni się aplikacja od strony mobilnej?

Jakie korzyści dla restauratora niesie ze sobą posiadanie aplikacji mobilnej?

Czy uruchamiając własną aplikację dla restauracji zyskasz nowe możliwości marketingowe?

W jaki sposób promować zamówienia z aplikacji mobilnej?

Jakie działania podejmują restauratorzy, aby promować własne aplikacje?




Zamówienia online w restauracji - zorganizuj sprzedaż i zwiększ zyski na przykładzie UpMenu

Podczas szkolenia dowiesz się, jak zarządzać sprzedażą online w Twojej restauracji i w jaki sposób funkcje UpMenu mogą Ci w tym pomóc. Pokażemy scenariusze używania ich i podpowiemy, jak to robić. Zobaczysz, jaki sukces odnieśli nasi klienci, używając rozwiązań UpMenu do sprzedawania jedzenia online!


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Co to są zamówienia online?

Czym różnią się własne zamówienia online od zamówień z portalu?

Jakie wyniki mają nasi klienci?

Jakie możliwości daje system zamówień UpMenu?

Dlaczego warto promować własne zamówienia online?

Jak łatwo można wdrożyć system i rozpocząć sprzedaż w Internecie?




5 zasad współpracy z portalami do zamawiania jedzenia

Podczas szkolenia dowiesz się, jak mądrze korzystać z portalu do zamawiania jedzenia i nie dać się wciągnąć w pułapkę płacenia wysokich prowizji. Opowiemy, dlaczego warto sprzedawać z własnej strony www. Pokażemy przykłady restauracji, które promują siebie pod własną marką. W trakcie prezentacji dowiesz się, jak zwiększyć sprzedaż zamówień online i nastawić się na zysk.


Czego dowiesz się na szkoleniu:

Portal - zagrożenie czy szansa?

Co tracisz nie sprzedając online pod własną marką z własnej strony?

Jak poradzić sobie z podwyżkami portali i nastawić się na zysk?

Jak promować restaurację z własnej strony www pod własną marką?

Jak to robią inni? Zobaczysz przykłady.

Dlaczego portal powinien stanowić tylko dodatek?