Lato najlepszy czas dla gastronomii.

Opublikowano: 20.05.2015

Lato to czas, w którym restauracje mają wiele możliwości marketingowych do wykorzystania. To właśnie wtedy zaczynają się wakacje, sezon turystyczny, a także obchodzimy Dzień Dziecka, Dzień Ojca, Dzień Matki czy Boże Ciało, które coraz częściej są okazją do rodzinnego wypadu do restauracji.
Oto 6 sposobów na organizację letnich eventów w restauracji.

1. Lokalne produkty.

Czerwiec, lipiec i sierpień to miesiące w których zaczynają pokazywać się świeże, lokalne produkty.
Wykorzystanie ich w restauracji to świetny sposób na urozmaicenie menu oraz reklamę lokalu wśród lokalnej społeczności o czy więcej pisaliśmy tutaj.

http://www.upmenu.com/blog/5-sposobow-na-zwiekszenie-sprzedazy-dzieki-lokalnej-spolecznosci

2.  Zaktualizuj menu.

Lato to okres w którym wysoka temperatura zachęca do spożywania większej ilości zimnych potraw i napojów. Dlatego warto upewnić się, że ich oferta jest bogata i zachęcająca, a ceny są na odpowiednim poziomie.

3. Święta i okazje.

To właśnie latem mają miejsce szczególne okazje, które najczęściej połączone są z wizytą w restauracji. Właśnie dlatego dobrym pomysłem będzie stworzenie specjalnych ofert na Dzień Ojca (23.06), Dzień Matki (26.05), Dzień Dziecka (01.06) czy Boże Ciało (w tym roku 04.06), które również może być okazją do rodzinnego wypadu do restauracji.

4. Bądź aktywny.

Miesiące wakacyjne to czas, w którym w wielu lokalach z uwagi na tak dużą liczbę klientów zamiera marketing. Jednak  to właśnie najlepszy czas na pozyskanie nowych stałych klientów, oraz robienie zdjęć potraw, które uatrakcyjnią stronę restauracji przez najbliższych klika miesięcy.

5. Jesień nadchodzi.

Planowanie to jedna z rzeczy, która pozwala restauracji na zwiększenie zysków. Dlatego też to właśnie teraz najlepiej zrobić zapasy sezonowych warzyw i owoców, które zamrożone będą mogły być wykorzystane przez cały następny rok. Jest to też czas, w którym powinno się zacząć planować jesienne eventy i menu.

A ty jak przygotowujesz swoją restaurację na lato ?



Polecamy


Zamów prezentację UpMenu

Informujemy, iż Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Tastysoft Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź, KRS: 0000411725 , adres e-mail : kontakt@upmenu.com: a) Pana/Pani dane przetwarzane będą w celu realizacji Państwa prośby o kontakt w celu pdokonania prezentacji systemu UpMenu skierowane do Administratora danych. b) Pani/Pana dane zostaną udostępnione pracownikom i osobom upoważnionym przez Administratora jedynie w celu realizacji Państwa prośby o kontakt c) Pani/Pana dane przechowywane będą do momentu zakończenia prezentacji systemu i czynnosci informacyjnych z prezentacja powiązanych d) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych do innego administratora. e) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego sprawującego kontrolę nad legalnością i prawidłowością przetwarzania danych osobowych. f) Pani/Pana dane nie będą przekazywane poza obszar UE ani do żadnych organizacji międzynarodowych. g) Pani/Pana dane nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji.





Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book