Generacja Y najczęstsi klienci restauracji.

Opublikowano: 15.06.2015

Zmiany ustrojowe w Polsce i postęp technologii wpłynęły również na zmianę w mentalności młodego pokolenia i jego stylu życia. Pokolenie Milenium to konsumenci, którzy nie tylko są bardziej świadomi, ale i chętniej korzystają z rozrywek i usług a także z restauracji. Trudniej przyciągnąć do siebie takich klientów, dlatego też postanowiliśmy stworzyć listę 4 wymagań jakie ma pokolenie Y.
 

1. Papier to przeżytek.

Generacja Y to ludzie urodzeni po roku 1984, którzy „oswoili” nowinki techniczne i aktywnie wykorzystują w swoim życiu internet i smartfony. Dlatego też jednym z najważniejszych wymagań jest posiadanie przez restaurację własnej strony internetowej, oraz menu online, dopasowanych do urządzeń mobilnych. Zapomnij o papierowych ulotkach bo na nich nie zrobią wrażenia.

Pomyśl o wprowadzeniu możliwości zbierania pieczątek poprzez aplikację. Taką możliwość daje Kekemeke:
http://kekemeke.pl/w/twoim/biznesie

[BLOG-CTA]
 

2. Nowinki sprzedają się najlepiej.

Cyfrowe pokolenie korzystając z sieci na każdym kroku ma kontakt z innymi kulturami a także dużo więcej podróżują i próbują lokalnych potraw w miejscu, gdzie zostały wymyślone. Wpływa to na ich oczekiwania względem restauracji sprawiając, że szukają oni nowych doznań i smaków. Nie tylko egzotyczne składniki, ale i niekonwencjonalne połączenia smaków i orginalne podanie to dla nich prawdziwa gratka.
 

3. Eko.

Dostęp do internetu ma też wpływ na świadomość ekologiczną pokolenia milenium, przez co coraz częściej jednym z kryteriów wyboru lokalu jest pochodzenie wykorzystywanych w nim produktów, oraz ich jakość.

O tym jak wprowadzić nowe trendy eko w gastronomii i zadowolić takich klientów pisaliśmy już wcześniej.

http://www.upmenu.com/blog/wegetarianie-twoi-nowi-klienci
 

4.  Generacja Y - jedna wielka społeczność.

Pokolenie milenium jest pierwszym, które dzięki social media na ogromną skalę zaczęło łączyć się w grupy niezależnie od odległości czy bariery językowej.
Skutkiem tego jest stały i szybki obieg informacji oraz opinii na temat lokali gastronomicznych i organizowanych przez nie promocji i eventów.

Więcej o możliwości wykorzystania tego faktu w tym artykule.

http://www.upmenu.com/blog/5-portali-spolecznosciowych-ktore-wspomagaja-sprzedaz-restauracji
 

Podsumowanie

Twoimi klientami będą coraz młodsi klienci, aby nadążyć za ich oczekiwaniami poznaj ich styl życia lepiej i poszukaj sposobów w jaki możesz ich do siebie zachęcić. Generacja Y uwielbia spędzać czas w restauracjach i kawiarniach - czemu nie miałby to być Twój lokal!

Jeśli ten artykuł wydał Ci się pomocny - udostępnij go innym.

Jeśli chcesz się podzielić innym sposobami jak przyciągnąć do siebie Millenialsów - skomentuj poniżej.



Polecamy


Zamów prezentację UpMenu

Informujemy, iż Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Tastysoft Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź, KRS: 0000411725 , adres e-mail : kontakt@upmenu.com: a) Pana/Pani dane przetwarzane będą w celu realizacji Państwa prośby o kontakt w celu pdokonania prezentacji systemu UpMenu skierowane do Administratora danych. b) Pani/Pana dane zostaną udostępnione pracownikom i osobom upoważnionym przez Administratora jedynie w celu realizacji Państwa prośby o kontakt c) Pani/Pana dane przechowywane będą do momentu zakończenia prezentacji systemu i czynnosci informacyjnych z prezentacja powiązanych d) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych do innego administratora. e) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego sprawującego kontrolę nad legalnością i prawidłowością przetwarzania danych osobowych. f) Pani/Pana dane nie będą przekazywane poza obszar UE ani do żadnych organizacji międzynarodowych. g) Pani/Pana dane nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji.





Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book