4 rzeczy które musisz wiedzieć o projektowaniu wystroju restauracji.

Opublikowano: 01.06.2015

Atrakcyjne wnętrze i klimat to dwie najważniejsze rzeczy, poza dobrą kuchnią, przyciągające klientów do restauracji. Dlatego też projekt wyglądu restauracji jest tak ważny. Bardzo często zdarza się, że budżet przeznaczony na jej wystrój jest ograniczony. Dlatego też specjaliści z branży HoReCa i branży modowej opracowali listę 4 pomysłów na stworzenie ciekawego i modnego lokalu.
Oto ona.

1. Ściągnij obrusy.

Obrusy są świetne na bankiety, wesela czy bardziej ogólnie ujmując imprezy, na których są wystawiane zakąski na stół. Jednak wykorzystywanie ich na co dzień może być dość kosztowne.
Zamiast tego warto spróbować lnianych serwetek, które dodadzą prostoty bez poczucia formalności.
Ich zaletą jest też to, że można je prać i suszyć na miejscu oszczędzając na rachunkach za pralnię.
Można też spróbować papierowych obrusów, które świetnie sprawdzają się w trakcie imprez z udziałem dzieci, które w oczekiwaniu na posiłek, mogą na nich rysować.

2. Wyjątkowe menu.

Zamiast wysyłać swoją kartę dań do profesjonalnej drukarni, zakup proste koszulki na menu, które sam wydrukujesz na zwykłej domowej drukarce.
Projekt też możesz wykonać sam, zwłaszcza, że podstawowe programy graficzne są dostępne za darmo w Internecie.
Jeszcze ciekawszym pomysłem jest wykorzystanie dziecięcych rysunków na okładkę i ostatnią stronę menu, które dzięki takiemu rozwiązaniu zyska unikalny charakter.

3. Dress Code.

Ubiór kelnerów jest tak samo częścią projektu restauracji, jak meble czy kolor ścian.
Kelner w białej koszuli i krawacie stwarza zupełnie inne wrażenie niż ubrany w t-shirt i dżinsy. Dlatego też zamiast inwestować pieniądze w eleganckie koszule z haftowanym logiem, rozważ zakup zwykłych jednolitych t-shirtów, które są o wiele tańsze.
Jeżeli jednak musisz ograniczyć koszty do zera wprowadź Dress Code czyli np.: wszyscy pracownicy noszą np. białe koszulki i czarne spodnie, które wybiorą i kupią sobie sami. Jeśli już mówimy o kelnerach, warto też zadbać o to by nie popełniali oni błędów w obsłudze o czym więcej tutaj.

http://www.upmenu.com/blog/7-podstawowych-bledow-jakie-moze-popelnic-obsluga-w-restauracji

4. Użyj wyobraźni.

Projektując wystrój lokalu warto popuścić wodze fantazji i stworzyć coś naprawdę unikalnego.
Najlepszym przykładem takiego sposobu myślenia jest wykorzystanie w restauracjach europalet w zastępstwie stolików czy projekt restauracji w stylu polskiego vintage czyli PRL-u, gdzie np.: zamiast malować ściany okleisz je starymi gazetami lub plakatami propagandowymi z tamtych lat.

A jak wygląda Twoja restauracja?



Polecamy


Zamów prezentację UpMenu

Informujemy, iż Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Tastysoft Sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi przy ul. Sienkiewicza 85/87 lok. 8 p. XI, 90-057 Łódź, KRS: 0000411725 , adres e-mail : kontakt@upmenu.com: a) Pana/Pani dane przetwarzane będą w celu realizacji Państwa prośby o kontakt w celu pdokonania prezentacji systemu UpMenu skierowane do Administratora danych. b) Pani/Pana dane zostaną udostępnione pracownikom i osobom upoważnionym przez Administratora jedynie w celu realizacji Państwa prośby o kontakt c) Pani/Pana dane przechowywane będą do momentu zakończenia prezentacji systemu i czynnosci informacyjnych z prezentacja powiązanych d) Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych do innego administratora. e) Przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do Organu Nadzorczego sprawującego kontrolę nad legalnością i prawidłowością przetwarzania danych osobowych. f) Pani/Pana dane nie będą przekazywane poza obszar UE ani do żadnych organizacji międzynarodowych. g) Pani/Pana dane nie będą podlegały profilowaniu ani automatycznemu podejmowaniu decyzji.





Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji


Komentarze

comments powered by Disqus


Cześć. Mam na imię Marta.
Umów się ze mną na prezentację

Pokażę Ci jak wykorzystać UpMenu i sprzedaż online do zwiększania zysków Twojej restauracji

Zamów prezentację

Newsletter

Bądź zawsze na bieżąco. Nie przegap niczego w swojej restauracji.

Zapisz się

E-book

Jak układać współpracę z portalami do zamawiania jedzenia?

Pobierz e-book